Halı üzerinde biriken tozların, iplik (hav) aralarına girmesini engellemek için düzenli aralıklarla elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir. Kesinlikle çırpma veya sert bir cisimle dövme işlemi yapmayınız
Tüm tekstil ürünlerinde olduğu gibi halı üzerine direkt olarak düşen güneş ışınları zamanla olumsuz etkilere sebep olabilir. Güneşlik ve perde kullanımı, zamanla ortaya çıkabilecek olumsuz etkileri önlemede yararlı olur. Rutubetten koruyunuz.
Ağır eşyaların altında kalan halının ezilmesi durumunda o bölge fırçalanmalı ve elektrik süpürgesi ile süpürülmelidir.
Halı üzerine dökülen katı lekeleyicileri bir spatula yardımı ile sıvı lekeleyicileri kağıt havlu ile zaman kaybetmeden halının yüzeyinden alınız.
Lekelere müdahale kenardan merkeze doğru yapılmalıdır. Aksi taktirde leke yayılır. Temizlik anında asla lekenin üzerine bastırarak ovmayınız. İlk temizleme anında yüzeyi temizlenmiş görünmesine rağmen, halı kuruduğunda leke yeniden görünür hale gelebilir. Bu sebeple leke çıkarma işleminin birkaç kere tekrar edilmesi gerekebilir.
Leke çıkartma işleminde halı şampuanının sadece köpüğü kullanılmalıdır.
Temizlik işlemi sırasında su sıcaklığı 30 •C’yi aşmamalıdır.
Leke çıkarmak için kesinlikle çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasallar kullanmayınız.
Lateks tabanlı, halı zemini tuttuğundan dolayı kaymaz. Ev kazalarına sebebiyet vermez. Bu tip halıların serileceği zemin mutlaka kuru olmalıdır.
Lateks tabanı uzun süre güneş ışığına maruz bırakmayınız.
Halınızdan ilmek çekmeyiniz, çıkmış olan ilmekleri halı yüzeyinden kesiniz.
Halı, hiçbir zaman katlanıp, kırılmamalı ve sarım yönü dışında rulo yapılmamalı, rulo halindeyken üzerine ağırlık konulmamalıdır.
Bazı kolonyalar, yapılarında boya ve çeşitli kimyasallar içerir. Halınıza bunlarla yapacağınız müdahaleler sonucunda renk ve doku deformasyonları oluşabilir.